Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Uitgelekte yoghurt met aardbeien recept
Uitgelekte yoghurt met aardbeien recept

Uitgelekte yoghurt met aardbeien


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de slakom klaar, plaats het vergiet erin en daarop leg je de schone theedoek (je hebt nu een soort mandje gemaakt, met daarin een theedoek). Zorg dat het vergiet niet op de bodem van de slakom komt. Bereiding: Schenk het hele literpak yoghurt in de theedoek. De yoghurt zal in de theedoek blijven liggen en het vocht dat hierin zat, komt terecht in de slakom, die je eronder hebt geplaatst. Zet dit weg in de koelkast, ongeveer 2 a 3 uur en kijk daarna of de yoghurt die op de theedoek is blijven liggen lekker romig is geworden. Klop de slagroom stijf en voeg hierbij naar eigen smaak suiker toe. Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Nu kan de yoghurt van de theedoek worden afgeschraapt met een lepel. Doe alle romige yoghurt in een grote kom (het vocht dat in de slakom achterbleef, mag weggegooid). Voeg de aarbeien toe aan de romige yoghurt en spatel ook de slagroom erdoor. Naar eigen smaak eventueel nog wat suiker toevoegen. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast, tot het moment dat je het wilt serveren.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit uitgelekte yoghurt met aardbeien recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven