Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tomatencréme brûlee recept
Tomatencréme brûlee recept

Tomatencréme brûlee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de tomaten schoon, pureer ze en haal ze door een zeef. Doe in een braadpan 600 gram gezeefde tomatenpuree, 4 eetlepels sinaasappelsap, 2 eetlepels olie, zout en peper, een snufje kaneel, een beetje kerrie en 1 theelepel agar-agar. Zet de pan op het vuur en houd het geheel 2 minuten tegen het kookpunt aan. Voeg vervolgens de geweekte, uitgeknepen gelatineblaadjes toe, houd de vlam heel laag en roer zorgvuldig tot de gelatine volledig is opgelost. Verdeel het mengsel over 4 vormpjes en zet deze in de koelkast totdat de créme gestold is. Strooi er vervolgens een beetje rietsuiker over en karameliseer deze met een gasbrandertje. Serveer de créme brûlee met blaadjes basilicum.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tomatencréme brûlee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven