Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Toetje van Grootmoeder recept
Toetje van Grootmoeder recept

Toetje van Grootmoeder


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng de tweedrank aan de kook. Strooi de griesmeel erin en laat dit 3 minuten al roerende koken tot een dikke pap. Spreid de pap in een diep bord 1 centimeter dik. Eventueel 2 of 3 borden gebruiken en goed af laten koelen. Snijd de pruimen in vieren en breng ze met de port aan de kook en laat ze 3 minuten koken en daarna af laten koelen. Als de griesmeel is afgekoeld met een uitsteekvorm of borrelglas een rondje uitsteken. Verhit de boter in de pan en bak de rodjes in ca. 3 minuten goudbruin. Doe per persoon 2 of 3 rondjes. Strooi er suiker en kaneel over. Leg er een bolletje ijs bij en de pruimencompote ernaast. Om het een beetje feestelijk te maken een toefje slagroom er over spuiten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit toetje van grootmoeder recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven