Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu uit een glaasje recept
Tiramisu uit een glaasje recept

Tiramisu uit een glaasje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Los 2 theelepels oploskoffie in 100 milliliter kokend water op.
Klop met een mixer in een kom de mascarpone, suiker en 1,5 eetlepel koffie luchtig in circa 3 minuten.
Verdeel de helft van dit mascarpone mengsel over de schaaltjes.
Snijd elke lange vinger voorzichtig in 2 stukken.
Schenk de resterende koffie met de amaretto in een diep bord en wentel de lange vingers enkele seconden door dit mengsel (let op, niet te lang want dan worden ze te zacht). Leg in elk schaaltje 2 stukken lange vinger, op het mascarpone mengsel.
Verdeel de resterende mascarpone over de schaaltjes en verdeel daarover heen de slagroom. Dek af met vershoudfolie en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Voor het serveren bestrooien met een beetje cacao en decoreren met een amaretto koekje of mokkaboontjes.

1 dag van te voren ook goed te bereiden, en dan in de koelkast bewaren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit tiramisu uit een glaasje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven