Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu met slagroom recept
Tiramisu met slagroom recept

Tiramisu met slagroom


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de afgekoelde koffie (kan ook 3 zakjes nescafe espresso oploskoffie zijn) met de Tia Maria. Doop de helft van de lange vingers 1 voor 1 in het koffiemengsel en leg ze tegen elkaar op de boden van een schaal. Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker. Verdeel de helft van de opgeklopte slagroom over de lange vinges. Doop de rest van de lange vingers in het koffiemengsel en druk ze naast elkaar op de slagroom in de schaal. Lepel eventueel de overgebleven koffie over de lange vingers. Doe de rest van de geklopte slagroom erover en strijk deze met een spatel glad. Strooi er royaal cacao over. Een dag van tevoren maken, afdekken met het vershouddeksel/folie en koud wegzetten komt de smaak ten goede.

Serveersuggesties

In plaats van alleen slagroom kunt u ook een bakje "mascarpone" van 250 gram mengen met 100 milliliter licht geklopte slagroom. Voor een extra feestelijke tiramisu: garneren met toefjes slagroom, zilverpilletjes en/of chocolaatjes.

Allergenen Informatie

Voor dit tiramisu met slagroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven