Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tiramisu met bosvruchten recept
Tiramisu met bosvruchten recept

Tiramisu met bosvruchten


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Bosvruchten op voorhand laten ontdooien. Doe 150 gram fijne suiker en de Ti'Chef citroensuiker in een grote kom(4 liter inhoud) waarin je de bereiding maakt. Scheid het eiwit en de eidooier van elkaar. Voeg de eierdooiers bij de suiker en klop dit tot een smeuïge (crème) massa. De mascarpone er voorzichtig onder mengen. 1 koffielepel citroensap toevoegen. Hierbij voeg je het grootste deel (3/4) van de bosvruchten (met een deel van het sap) toe. Houd ¼ over om te versieren. Alles goed mengen en minimaal 5 minuten laten rusten. Het eiwit opkloppen tot sneeuwmousse. Dit spatel je voorzichtig onder de rest van de bereiding zodat je een luchtig beslag krijgt. Meng nu in een diep bord een beetje bosvruchtensap met suiker (50 gram) en dip hierin heel even de onderzijde van de vingerkoekjes en schik de koekjes op de bodem van de rechthoekige schaal. Over deze bodem van koekjes giet je ongeveer de 1/2 van je beslag. Nu leg je een tweede laag licht gedrenkte koekjes op de bereiding en je eindigt met een laag beslag. Als je een kleine maar hoge schotel hebt kan je ook meerdere lagen leggen. De schotel slechts voor 2/3 vol doen daar het beslag nog een beetjes opstijft. Het beetje bosvruchten dat er overgebleven is, gebruik je als versiering. Het geheel afdekken met aluminiumfolie en minimaal 12 uur beneden in de koelkast laten rusten. Net voor het opdienen de overgebleven bosvruchten aanbrengen en een beetje bloemsuiker erover strooien.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit tiramisu met bosvruchten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven