Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Tatintaart recept
Tatintaart recept

Tatintaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de bloem met het zout, doe er de boter, de suiker en het ei bij en eventueel een theelepel vanille. Bewerk tot een kruimelig deeg. Maak hiervan een bol, verpakt in plasticfolie en leg hem een half uur in de koelkast. Schil de appels en snijd ze in kwarten. Verwijder het klokhuis en gesprenkel de appelpartjes met citoensap. Laat boter smelten in een vorm en strooi er de suiker bij. Schik vervolgens de appeltjes op hun snijkant in de vorm. Zet 15 minuten in een oven op 220C (voorverwarmde oven), tot het lichtjes karameliseert. Keer ze vervolgens om op de bolle kant. Rol het deeg op een met de bloem bestoven werkvlak,tot het pak iets groter is dan de vorm. Leg vervolgens het deeg op de appels, druk de rand goed naar onder, prik het deeg met een vork en zet de taart terug 30 minuten op 220C voorverwarmde oven. Laat 15 minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm ze dan op een serveerschaal. Het deeg kan vervangen worden door bladerdeeg (diepvries)

Allergenen Informatie

Voor dit tatintaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven