Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Superchocoladeijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Giet de melk in een pan, voeg de suiker toe en breng de melk aan de kook. Roer de cacaopoeder er snel door en voeg de chocolade toe.
Neem de pan van het vuur en roer tot de chcocolade smelt. Zet het mengsel apart en laat 20 minuten afkoelen.
Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstsaan. Schep de slagroom door het warme chocolademengsel en roer voorzichtig tot alles goed is gemengd.
Giet het mengsel in een vriesbestendig bakje en laat 4 uur invriezen tot het stevig is. Klop het mengsel hierbij elk uur om. Serveer het ijs in bolletjes en garneer met de muntblaadjes.

Je kunt het 1-2 weken van te voren maken, haal het dan 20 minuten voor het serveren uit de diepvries.

Allergenen Informatie

Voor dit superchocoladeijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Superchocoladeijs heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Het was erg lekker en zeker een aanrader!
    Melissa gaf dit recept op 21 juni 2013 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven