Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofperensorbet recept
Stoofperensorbet recept

Stoofperensorbet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil en halveer de stoofperen. Verwijder steel en klokhuizen. Leg ze in een kookpan en schenk er zoveel bisschopswijn op, dat ze net onder staan. Voeg de suiker toe. Breng de peertjes op hoog vuur aan de kook en kook ze 5 min door. Dek de pan af en zet ze op de kleinste pit. Stoof de peertjes 4 uur. Schep af en toe om. Neem dan de deksel van de pan en kook het stoofvocht tot de helft in. Laat de peertjes koud worden. Wrijf de peertjes door een zeef en roer het stoofvocht erbij. Schep de perenpuree in een platte metalen bak en vries het mengsel 3 uur in. Schep het elk half uur in een kom en klop het met de mixer los. Schep de sorbet tot slot in een bewaarbak met deksel en zet het ijs tot gebruik in de vriezer. Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf. Verdeel het stoofperensorbetijs over glazen, spuit bovenop een toef slagroom en schenk er chocoladesaus over.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofperensorbet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven