Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Stoofperencrumble


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 graden celsius. Laat de stoofperen uitlekken en vang het sap op.
Breng 100 milliliter sap, de wijn, het kaneelstokje, de steranijs en 2 eetlepels suiker aan de kook. Roer de maizena door 2 eetlepels sap en voeg toe. Breng nogmaals aan de kook. Roer de stoofperen er doorheen en laat afkoelen.
Laat de boter smelten en wat afkoelen.
Meng de bloem met het amandelmeel, 75 gram suiker, een beetje kaneel, een beetje zout en de geraspte ciroenschil. Giet de boter erbij. Kneed eerst met de deeghaken van de mixer en dan met de hand tot kruimels.
Haal het kaneelstokje en de steranijs uit de compote.
Verdeel de stoofperen over de ingevette ovenvormpjes. Verdeel de kruimels erover. Bak 25 minuten in de oven.
Laat lauwwarm afkoelen. Bestrooi met de poedersuiker.

Serveersuggesties

Lekker met slagroom en/of een ijsbolletje.

Allergenen Informatie

Voor dit stoofperencrumble recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven