Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Stoofpeertjes recept
Stoofpeertjes recept

Stoofpeertjes


Ingrediënten


Bereidingswijze


Stoofperen zijn niet alleen lekker tijdens de kerst maar de hele herfst en winter is dit een warme traktatie. Het is niet moeilijk om ze klaar te maken, het enige dat je echt nodig hebt is geduld. Als het lekker begint te ruiken moet je je nog een tijdje in zien te houden. Er zijn meerdere soorten stoofperen, de meest bekende zijn de Gieser Wildeman en De Brederode. Dit zijn zogenaamde roodkokers, ze worden tijdens het stoven rood. De Saint Remy kleurt meer roze. Bereiding: De stoofperen schillen en afhankelijk van hun grootte heel laten of in vieren delen. De Gieser Wildeman is een soort met kleine peertjes. Probeer het steeltje eraan te laten zitten. De peren in ruim water op het vuur zetten. Kaneel, diksap en eventueel ander sap en/of siroop toevoegen voor de zoete smaak. Een stukje geraspte citroenschil of een klein scheutje appelazijn erbij doen om ook een ietwat rinse smaak te krijgen. . Aan de kook laten komen en daarna het vuur zo laag mogelijk zetten, ze moeten net niet helemaal aan de kook blijven. Minimaal twee uur laten staan, daarna een klein stukje proeven. Ze moeten niet vermoezen maar zacht worden terwijl ze tegelijkertijd stevig blijven. Serveersuggestie: Als toetje of tussendoortje opdienen met sojavanillevla, met -yoghurt of -ijs. Het sap erbij gieten of apart (warm!) opdrinken. Het sap wat overblijft kan eventueel ingekookt worden tot een dikkere stroop.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit stoofpeertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven