Sponscake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Mengkom
  • Pan
  • Handmixer
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden C. (gasovenstand 3).
  2. Vet een tulbantvorm van 20 cm doorsnee in met en bestuif hem met .
  3. Doe de met de suiker in een grote vuurvaste mengkom en zet deze boven een pan met zachtjes kokend water.
  4. Zorg ervoor dat de bodem van de schaal het water niet raakt.
  5. Klop de massa met de elektrische handmixer circa 8 minuten tot hij licht en schuimig is.
  6. Neem de kom van de pan en blijf kloppen tot de eimassa koud is.
  7. Zeef de met de maïzena en het en spatel dit in gedeelten door de luchtige eimassa.
  8. Spatel er ook de door en schep het beslag in de voorbereide vorm.
  9. Zet hem iets onder het midden in de oven en bak hem circa 1 uur.
  10. De cake is gaar als het deeg terugveert als u er met de vingers op drukt.
  11. Neem de vorm uit oven en laat hem even staan.
  12. Stort de cake op een rooster en bestrooi hem met .
25
25
25

Variaties op Sponscake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sponscake
VariatieAantalGang
Sponscake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1219 kcal
60%2438 kcal
Vetten
25 g.
35%50 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
217 g.
83%434 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sponscake