Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sponscake recept
Sponscake recept

Sponscake


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. (gasovenstand 3). Vet een tulbantvorm van 20 cm doorsnee in met boter en bestuif hem met bloem. Doe de eieren met de suiker in een grote vuurvaste mengkom en zet deze boven een pan met zachtjes kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Klop de massa met de elektrische handmixer circa 8 minuten tot hij licht en schuimig is. Neem de kom van de pan en blijf kloppen tot de eimassa koud is. Zeef de bloem met de ma´zena en het zout en spatel dit in gedeelten door de luchtige eimassa. Spatel er ook de citroenrasp door en schep het beslag in de voorbereide vorm. Zet hem iets onder het midden in de oven en bak hem circa 1 uur. De cake is gaar als het deeg terugveert als u er met de vingers op drukt. Neem de vorm uit oven en laat hem even staan. Stort de cake op een rooster en bestrooi hem met poedersuiker.

Allergenen Informatie

Voor dit sponscake recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven