Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Speculaas parfait recept
Speculaas parfait recept

Speculaas parfait


Ingrediënten


Bereidingswijze


Bekleed een natgemaakte plaat met huishoudfolie en zet er 10 ringen op. Smelt de chocolade au bain marie en smeer 10 strips half in met chocola en zet de strips in de ringen(chocoladekant onder), zet deze koud weg. Rol de speculaas fijn. Klop de slagroom stijf. Vermeng de dooiers met het ei en de suiker. Klop het geheel au bain marie op tot er stand inkomt (niet warmer dan 75 graden C.). Klop dit mengsel koud. Spatel de slagroom en speculaas erdoor. Proportioneer het mengsel in de ringen (ringen half vullen) en zet in de diepvries. Snijd 6 stukken schil van de sinaasappels en snijd deze (zonder het wit) in zeer dunne reepjes (zestes). Breng 0,7 deciliter water met suiker aan de kook en voeg de zestes toe, kook ze goed door. Snijd segmenten uit de sinaasappels. Snijd het vruchtvlees van de mango's. Blender dit vruchtvlees met de poedersuiker tot een coulis (eventueel verdunnen met wat water). Klop de slagroom stijf. Zet de parfait op een koud bord. Schep er coulis op. Spuit een toef slagroom op het bord. Leg de sinaasappelsegmenten erbij. Garneer met mint.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit speculaas parfait recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven