Sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel

Ingrediënten

+ -
print

Créme anglaise:

Karamel:

Chocoladegarnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Maak de sneeuweieren:
  2. Klop de stijf en klop er vervolgens beetje voor beetje de door.
  3. Breng in een pan de tegen de kook aan en pocheer hierin de sneeuweieren.
  4. schep 1 lepel eiwit uit de kom en pocheer deze 2 minuten aan elke kant en laat uitlekken.
  5. Gebruik een warme lepel.
  6. Zeef de en gebruik voor de créme.
  7. Doe alle voor de créme anglaise met een opengesneden vanillestokje in een pan met dikke bodem,en breng langzaam aan de kook.
  8. Laat de 10 minuten zachtje trekken.
  9. Klop intussen de eieredooiers met de in een kom totdat de opgelost is en het mengsel wit van kleur.
  10. Eventueel nu maïzena toevoegen.
  11. Neem de van het vuur en verwijder het vanillestokje.
  12. Schenk de warme al kloppend langzaam bij het eierdooiermengsel.
  13. Voeg de sterke koffie toe.
  14. Blijf rustig roeren en schenk het mengsel terug in de pan.
  15. Laat de saus al roerende zacht binden op laag vuur tot de saus zo dik is dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen.
  16. Neem de pan van het vuur en blijf nog even doorroeren om hem langzaam te laten afkoelen.
  17. Dan de saus in schaaltjes schenken.
  18. Afdekken met plasticfolie en wegzetten.
  19. Maak chocolaatjes voor de garnering op bakpapier met het cornetje gevuld met .
  20. Maak de karamelsaus, als de nagerechten zover klaar zijn, door de ingrediënten in een pan te doen.
  21. Verwarm de pan zonder te roeren en wanneer er een heldere siroop ontstaat, de pit hoger zetten zodat de kan karamelliseren.
  22. Neem de goudbruine van het vuur en schenk deze over het nagerecht.
  23. Wacht met serveren totdat de stevig is geworden.
  24. Steek er enkele chocolaatjes bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • basterdsuiker, suiker, basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwitten en eierdooiers
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
216 kcal
10%1728 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
23 g.
9%184 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
16%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel