Sneeuweieren

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Splits de .
  2. Klop 2 eiwitten stijf.
  3. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk 50 gram toe.
  4. Blijf kloppen tot het een taai schuim is.
  5. Breng in een wijde pan 1/2 liter tegen de kook aan.
  6. Vorm met 2 eetlepels van het eiwitschuim eivormige hoopjes.
  7. Leg deze met niet meer dan 4 tegelijk in de hete en pocheer ze op een laag vuur ca 1 minuut.
  8. Keer ze en pocheer ze nog 1 minuut.
  9. Ze zijn goed wanneer ze bij lichte druk en enigzins elastisch aanvoelen.
  10. Maak in totaal 8 sneeuwsterren.
  11. Leg ze op een dubbelgevouwen theedoek en laat ze afkoelen.
  12. Bewaar de pocheermelk.
  13. Meng de met 50 gram en 1 zakje .
  14. Voeg al roerende 1 deciliter koude en 2 eidooiers eraan toe.
  15. Blijf roeren tot een glad papje.
  16. Breng de pocheermelk aan de kook.
  17. Giet alroerend het papje erbij.
  18. Blijf op een laag vuur roeren tot de saus in ca. 3 minuten gaar en gebonden is.
  19. Giet de saus in 2 schaaltjes.
  20. Breek de choclade in stukjes en los deze al roerend op in 1 helft van de saus.
  21. Laat de saus onder af en toe roeren afkoelen.
  22. Verdeel de sneeuweieren over 4 bordjes.
  23. Giet over 1 ei vanillesaus en over het andere ei de chocoladesaus.
25
25
25

Variaties op Sneeuweieren

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sneeuweieren
VariatieAantalGang
Sneeuweieren met creme caffee-anglaise en karamel1Nagerechten
Sneeuweieren op toast1Eiergerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in chocolade
  • suiker en vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
196 kcal
9%784 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
26 g.
29%104 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sneeuweieren