Sinaasappelsoufflé

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp

Bereidingswijze

  1. Was de zorgvuldig en rasp het oranje van de schil af.
  2. Zeef de en meng er de en het door.
  3. Roer er beetje voor beetje de koude door.
  4. Blijf roeren tot een glad beslag.
  5. Roer er de en de sinaasappelrasp door.
  6. Breng dit al roerend aan de kook.
  7. Laat het al roerend op een laag vuur ca. 3 minuten inkoken tot een dikke gladde vla.
  8. Neem de vla van het vuur en roer er de door.
  9. Splits de , klop 3 eidooiers los en roer deze door de vla.
  10. Klop 2 eiwitten heel stijf en spatel deze door de vla.
  11. Vet een souffléschaal van 1,5 liter in met en bestrooi met 1 eetlepel .
  12. Vul de schaal tot de helft met de vla.
  13. Bak de soufflé 25 minuten in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C.
  14. Schakel de oven vervolgens op de hoogste stand en bestrooi met de .
  15. Laat de soufflé in de oven ca. 5 minuten goudbruin caramelliseren.
  16. Bedek de schaal met een servet om inzakken te voorkomen.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Sinaasappelsoufflé

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Sinaasappelsoufflé
VariatieAantalGang
Sinaasappelsoufflé1Nagerechten
Warme sinaasappelsoufflé1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
172 kcal
8%688 kcal
Vetten
8 g.
12%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
7 g.
8%28 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Sinaasappelsoufflé