Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinaasappel-gembercompote recept
Sinaasappel-gembercompote recept

Sinaasappel-gembercompote


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel de sinaasappels, snijd ze in dikke plakken en leg de plakken in een kom. Verwijder de buitenste blaadjes van het citroengras en hak het witte gedeelte fijn.
Breng het sinaasappelsap samen met de gember, kardemom. kruidnagels. het fijngehakte citroengras en de honing in een pan aan de kook, laat het mengsel 1 minuut koken en laat het dan afkoelen.
Giet het afgekoelde sap door een zeefje over de plakken sinaasappel in de kom. Dek de kom af en zet hem 1 uur of een nacht in de koelkast, serveer de compote in kleine kommetjes met wat yoghurt en geschaafde amandelen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sinaasappel-gembercompote recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven