Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sinaasappel bread and butter pudding recept
Sinaasappel bread and butter pudding recept

Sinaasappel bread and butter pudding


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de rozijnen in een kleine pan en schenk de cointreau (of sinaasappelsap) erbij. Kook het op laag vuur voor 5 minuten, haal het van het vuur en zet het opzij.
Smeer de boter dunnetjes op beide kanten van het brood. Smeer vervolgens de sinaasappel jam aan 1 kant van het brood. Snijd het brood diagonaal en leg het overlappend in een ovenschaal. Schenk de rozijnen erover met de cointreau-sap.
Breek de eieren in een kom en voeg de eigelen, kristalsuiker en sinaasappel schil toe. Meng het. Voeg de melk en room toe en meng het totdat het goed gemengt is. Schenk het over het brood en laat het 30 minuten staan.
Verhit de oven op 18 graden celsius. Strooi de basterdsuiker over de pudding en bak het voor 3 5 minuten, tot de bovenlaag goudbruin is maar het is als een pudding.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sinaasappel bread and butter pudding recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven