Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Semifreddo met aardeien en frambozen recept
Semifreddo met aardeien en frambozen recept

Semifreddo met aardeien en frambozen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meringue: Klop de eiwitten stijf. Voeg de basterdsuiker in gedeelten toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf en glanzend is. Zeef de poedersuiker en maizena erover en schep dit voorzichtig door de eiwitten. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het uit tot en laag van ca. 5 mm dik. Bak de meringue 30 - 35 minuten in een voorverwarmde oven op 130 graden C. tot de buitenkant begint te kleuren. Zet de oven uit en laat de meringue in de oven afkoelen. Breek het daarna in grove stukken. Semifreddo: Verwarm de vruchten met 100 gram suiker en de likeur in een steelpan op halfhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost en breng het mengsel daarna aan de kook. Laat het op zacht vuur 3.5 minuten koken en zet het daarna in de koelkast om af te laten koelen. Klop de eieieren, eidooiers en 140 gram suiker in een kom boven een pan met heet water 5.5 minuten met een garde tot het mengsel licht en luchtig is. Neem de pan van de kom en klop nog 7.5 minuten met een elektrische mixer tot het mengsel is afgekoeld. Klop de slagroom stijf en roer de yoghurt erdoor. Spatel het eimengsel door het yoghurtmengsel en schep er vervolgens de vruchtenpuree door. Schep alles ineen met bakpapier beklede vierkante vorm van ca. 20 x 20 cm. Laat het minstens 4 uur bevriezen (1 nacht kan ook). Serveer de semifreddo in blokjes gesneden met de in stukken gebroken meringue.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit semifreddo met aardeien en frambozen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven