Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schuimijs recept
Schuimijs recept

Schuimijs


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 100 graden C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg beetje bij beetje de basterdsuiker toe en blijf kloppen tot een stevige glanzende massa ontstaat. Strijk het eiwit op de bakplaat uit tot een laag van 2 cm dik. Laat het eiwit in het midden van de oven in 1 uur drogen. Laat het schuim afkoelen en verkruimel het grof. Klop in een kom de slagroom stijf en spatel de schuimpjes erdoor. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en schep de room-schuimpjes erin. Leet het 3 uur in de vriezer bevriezen. Verwarm in een sauspan met dikke boden al roerend de rietsuiker met sinaasappelsap, sinaasappelrasp en koffie tot de suiker is opgelost. Laat de siroop nog 3 minuten zachtjes pruttelen en dan afkoelen. Snijd het schuimijs in 8 plakken en verdeel ze dakpansgewijs oper 4 bordjes. Schep de koffiesiroop erover.

Allergenen Informatie

Voor dit schuimijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven