Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schuimige vanille bavarois recept
Schuimige vanille bavarois recept

Schuimige vanille bavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


De eieren scheiden en iets van het eiwit in de puddingvorm doen. De dooiers met iets van de suiker uitroeren en met wat koude melk verdunnen. De overige melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen en 30 minuten laten trekken. De vanille (zwarte bolletjes) uit het stokje schrapen en in de warme melk terugdoen. Daarna het vanillestokje weggooien. Al roerende in het eimengsel, een gedeelte van de hete melk toevoegen en daarna in de rest van de melk roerende het warme eimengsel erbij gieten. Nog steeds roerende de massa verwarmen tot ze dun gebonden is. De pan van het vuur nemen en de in koud water geweekte (en goed uitgeknepen) gelatine oplossen samen met de overige suiker in de massa. De vla onder nu en dan roeren laten afkoelen in een bak met koud water en op smaak maken met de marasquin. Dit geeft de klassieke smaak aan de vanille bavarois. De kunst is nu de vla geleiachtig te laten worden, maar niet te stevig anders krijg je stukjes in de bavarois. Ondertussen met schone kloppers de eiwitten en de slagroom afzonderlijk kloppen in aparte schalen. Eiwit goed stijf en de slagroom niet te stijf. Als de vla geleiachtig begint te worden, de slagroom en de eiwitten rustig en luchtig omscheppen todat alles door elkaar vermengd is. Dit duurt wel even. De puddingvorm, die met eiwit is bestreken, vullen met de puddingmassa. Na paar uur is de pudding stijf. Daarna kun je de pudding storten en garneren met de stijf gemixte slagroom en het fruit. Dit doen vlak voor het opdienen. Eet smakelijk. Pudding is beperkt houdbaar in verband met de eiwitten. In de koelkast 4 dagen houdbaar.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit schuimige vanille bavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven