Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Schoenlapperstaart recept
Schoenlapperstaart recept

Schoenlapperstaart


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 175 graden C. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in stukjes. Kook ze in een pan met een bodem water tot een stevige moes. Verkruimel de beschuiten. Splits de eieren boven 2 kommen. Klop de eiwitten stijf. Vet een lage taartvorm in (24 cm doorsnede) in met boter Roer achtereenvolgens de beschuiten, boter, kaneel, suiker, gember, kruidnagel, rozijnen en eidooiers door de appelmoes. Spatel de eiwitten er luchtig doorheen. Schep het mengsel direct in de taartvorm. Strijk de bovenkant glad. Bak de schoenmakerstaart in het midden van de oven in 55 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en bestrooi de bovenkant royaal met poedersuiker.

Serveersuggesties

Lekker met vanille vla, slagroom en/of ijs.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit schoenlapperstaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Schoenlapperstaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Heb gisteravond net een stevige appelmoes gemaakt en kan mooi deze taart gaan maken.
    Ma-griet gaf dit recept op 5 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven