Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sabayon met aardbeien en meringue recept
Sabayon met aardbeien en meringue recept

Sabayon met aardbeien en meringue


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de aardbeien schoon en snijd ze afhankelijk van de grootte in 2- 4 stukjes, laat uitlekken op keukenpapier.
Breek de meringues in stukjes en verkruimel ze grof.
Klop de eidooiers (voor de sabayon) en de suiker in een hitte bestendige kom, totdat het mengsel verbleekt.
Plaats de kom op een pan met water dat tegen de kook aan is (au bain marie) Let op er mag geen water bij de sabayon komen!
Klop het mengsel met de mixer terwijl de witte wijn en het citroensap worden toegevoegd.
Klop 4 minuten tot de sabayon dikker wordt. Haal dan van het vuur en laat afkoelen.
Vul de glaasjes om en om met aardbeienstukjes, meringuekruimels en sabayon.
Zet in de koelkast tot gebruik.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit sabayon met aardbeien en meringue recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven