Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roombavarois recept
Roombavarois recept

Roombavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine in ruim water. Schenk de melk in een steelpan en strooi de kokos erin. Laat de kokos 10 minuten wellen en breng het aan de kook. Klop de eierdooiers, suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg er al roerend de kokosmelk aan toe en schenk het terug in de pan. Verwarm het geheel al roerend zachtjes tot het begint te binden. De creme mag niet koken, dan schiften de eieren. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los ze een voor een in de kokoscreme. Laat het geheel afkoelen. Klop de slagroom met poedersuiker bijna stijf. Klop de eiwitten met zout stijf. Spatel enkele lepels room door de creme en schep dit op de slagroom. Spatel het luchtig door elkaar. Voeg enkele lepels eiwit toe en meng het luchtig. Voeg de creme bij de eiwitten en meng het. Schep het geheel in een vorm en strijk de bovenkant glad. Laat de bavarois 3 uur afgedekt in de ijskast opstijven.

Allergenen Informatie

Voor dit roombavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven