Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Roodfruittaart recept
Roodfruittaart recept

Roodfruittaart


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven op 200 graden C.
Was het fruit en laat het uitlekken.
Rol het croissantdeeg uit en bedenk hiermee de bodem van de ingevette taartvorm.
Prik gaatjes in de bodem.
Bekleed de bodem met aluminiumfolie en leg hierop de noodvulling.
Bak de bodem vijf minuten.
Laat de vorm even afkoelen en verwijder de folie met de noodvulling.
Bak de vorm nogmaals vijf minuten.
Klop in de tussentijd in een kom de boter met de suiker romig.
Voeg het amandelschaafsel toe en roer door.
Voeg de eieren één voor één toe.
Voeg achtereenvolgens de bloem, de citroenrasp en het snufje zout toe en blijf doorroeren.
Bedek de taartvorm met het eimengsel.
Verdeel het uitgelekte fruit over het eimengsel.
Bak de taart 20 minuten tot de vulling stevig is.

Serveersuggesties

Kan ook met fruit uit blik of ontdooid fruit uit de vriezer. Eet de taart warm met creme fraiche of koud met slagroom.

Allergenen Informatie

Voor dit roodfruittaart recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Roodfruittaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Ik zie niet hoeveel eieren er in moeten.
    Ano gaf dit recept op 1 mei 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven