Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rood fruit met merinques recept
Rood fruit met merinques recept

Rood fruit met merinques


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 120 graden C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Spatel geleidelijk lepel voor lepel de suiker erdoor. Klop het eiwit goed door voordat je de volgende lepel toevoegt. Schep het stijve eiwit in een spuitzak met stervormige spuitmond. Spuit toefjes eiwit op de bakplaat (of schep steeds 2 theelepels eiwit op de bakplaat. Bak de merinques in 1 uur knapperig in de oven. Laat ze afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze luchtdicht verpakt! Doe de frambozen in de pan en voeg de honing en het water toe. Breng het geheel aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat alles 6.5 minuten pruttelen of tot de frambozen tot moes zijn gekookt. Laat de siroop 5 minuten afkoelen. Pureer de frambozen in de keukenmachine. Haal de frambozenmoes door een zeef en voeg zonodig nog water toe als de moes te dik is Roer het verse fruit door de moes en schep ze goed door. Serveer met de merinques.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rood fruit met merinques recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven