Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige vanillerijst met bosvruchten recept
Romige vanillerijst met bosvruchten recept

Romige vanillerijst met bosvruchten


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook met het vanillemerg en het stokje. Voeg de rijst en 2 eetlepels suiker toe. Laat de rijst met het deksel op de pan 37.5 minuten koken op een laag vuur. Roer de rijst af en toe om. Haal het vanillestokje uit de rijst en laat de rijst afkoelen. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Maak de bosvruchten schoon. Pureer 150 gram vruchten en strijk ze evt. door de zeef. Roer de rest van de vruchten met 1-2 eetlepels suiker door de puree. Klop de slagroom stijf. Roer de slagroom en de amandelen, op enkele na, door de rijst. Verdeel de bsvruchten eroverheen. Garneer met amandelschaafsel en munt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige vanillerijst met bosvruchten recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven