Rode peertjes met anijsroom
- Nederland
- Nagerechten
- 4 portie(s)
- 20 minuten
- bettyvandijk
Ingrediënten
- 8 stoofpeertjes
- 50 milliliter diksap van rode vruchten
- 1 kaneelstokje
- 0,5 citroen, schoongeboend
- 100 milliliter slagroom light
- 1 eetlepel gestampte muisjes
Bereidingswijze
Voeg 500 ml water, het diksap en het kaneelstokje toe.
Snijd een stukje van de citroenschil af en pers een 1/2 citroen uit.
Voeg het sap en de citroenschil bij de peertjes, breng aan de kook en stoof de peertjes met het deksel op de pan op laag vuur zachtjes rood en gaar.
Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over 4 diepe borden.
Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken tot er ca. 150 ml over is.
Klop intussen de slagroom met de gestampte muisjes stijf. Besprenkel de peren met het ingekookte vocht en serveer met de anijsroom
Meer Recepten
- Gepocheerde peertjes6 porties
25 minuten
bettyvandijk - Lange vingers met citroen en anijsroom4 porties
20 uur
armina - Wafels met ijs en aardbeien-anijsroom4 porties
10 minuten
bettyvandijk
Allergenen Informatie
Voor dit rode peertjes met anijsroom recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.Mijn Recensie
Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.Zelf een recensie plaatsen
- Home
- Recepten
- Nagerechten
- Rode peertjes met anijsroom