Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstsoufflé met ananas recept
Rijstsoufflé met ananas recept

Rijstsoufflé met ananas


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de melk met een snufje zout. Roer de dessertrijst en de suiker door de melk.

Breng opnieuw aan de kook. Laat het geheel afgedekt ca 30 minuten koken op laag vuur. Roer af en toe door en laat afkoelen

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Laat de ananas uit lekken en snijd hem in dunne stukken. Vet 6 ovenvaste vormpjes (à ca 200 mililiter inhoud) in met een beetje boter. Splits de eieren. Roer de eidooiers, de kokos en de kwark door de rijst. Klop het eiwit stijf. Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de vanillesuiker toe.

Spatel het eiwit voorzichtig door de rijst.

Vul de ovenschaaltjes voor 2/3 met het rijstmengsel. Steek de ananasstukjes in het rijstmengsel. Bak de soufflé ca 30 minuten in de oven en serveer direct.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstsoufflé met ananas recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven