Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstepap met rozijnen, geklopt eiwit en bruine suiker recept
Rijstepap met rozijnen, geklopt eiwit en bruine suiker recept

Rijstepap met rozijnen, geklopt eiwit en bruine suiker


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Laat de rozijnen wellen in een kom heet water. Snijd het vanillestokje open, schraap met een mespunt het binnenste eruit.
Doe dit samen met de melk in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Voeg de rijst en een mespuntje zout toe en breng al roerende opnieuw aan de kook.
Zet het vuur dan op de laagste stand (rijstepap brandt gauw aan)
Roer met een houten spatel regelmatig goed door, ook langs de randen.
Neem de pan van het vuur en verwijder het vanillestokje.
Breng op smaak met suiker. Giet de rozijnen af boven een zeef. Klop het eiwit stijf met een snuf zout en spatel dit met de rozijnen door de rijstepap. Schep in 4 schaaltjes, bestrooi met bruine suiker en kaneel en dien op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit rijstepap met rozijnen, geklopt eiwit en bruine suiker recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven