Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus recept
Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus recept

Rijstbavarois met pruimen in wijnsaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Klop de slagroom half stijf. Verwarm de wijn, kaneel en pruimen zonder te koken 5 minuten. Schep de pruimen eruit en bind het vocht met aardappelmeel dat is aangelengd met 1 eetlepel pruimensap. Leg de pruimen weer in de saus. Kook de rijst in de melk met vanillestokje. Klop de eidooiers los met de vanillesuiker en roer ze de laatste 3 kookminuten door de rijst. Verwijder het vanillestokje. Week de gelantine in ruim koud water. Knijp de gelantine uit en los deze op in de warme rijst,niet koken. Laat de rijst iets afkoelen en spatel de slagroom erdoor. Vet de vorm in met olie en schep de bavarois erin. Zet de vorm 3 uur in de koelkast. Stort de rijstbavarois op een schaal en schep de pruimensaus er omheen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijstbavarois met pruimen in wijnsaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven