Rabarber-kruimeltaartjes met sinaasappelsaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven
  • Zeef
  • Vormpjes

Bereidingswijze

  1. Warm de oven voor op 190 graden C.
  2. Was de en snijd deze in stukjes.
  3. Kook de afgedekt met aanhangend water en 20 gram 6 minuten.
  4. Laat de uitlekken en vang het vocht op.
  5. Smelt 10 gram in een steelpan op een laag vuur.
  6. Vet de binnenkant van de vormpjes in met .
  7. Snijd het vel in vieren.
  8. Bestrijk 2 deegplakjes met de gesmolten en leg ze op elkaar in de ingevette vormpjes.
  9. Bak ze in het midden van de oven 5 minuten.
  10. Haal de bakjes van voorzichtig uit de vormpjes.
  11. Schakel de oven in op 200 graden C.
  12. Doe 40 gram , de en 20 gram in een kom en wrijf het tussen de handen tot een kruimelig deeg.
  13. Schep in ieder bakje van 1 eetleplel kruimeldeeg, verdeel daarover de en bestrooi het met de rest van het kruimeldeeg.
  14. Bak de taartjes in het midden van de oven ongeveer 15 minuten.
  15. Breng intussen het rabarbersap, stroop, sinaasappelschil, het sinaasappelsap en 1 deciliter water aan de kook.
  16. Laat de saus 10 minuten inkoken.
  17. Zeef de saus.
  18. Zet de -kruimeltaartjes op 2 borden.
  19. Garneer ze met en serveer er de sinaasappelsaus bij.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • filodeeg kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
301 kcal
15%602 kcal
Vetten
20 g.
29%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
24 g.
9%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
22%40 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rabarber-kruimeltaartjes met sinaasappelsaus