Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pruimen met een kruimellaagje recept
Pruimen met een kruimellaagje recept

Pruimen met een kruimellaagje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180 graden C. Meng de bloem en het kaneelpoeder in een kom. Voeg de boter toe en wrijf deze met je vingertoppen door het bloem tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. Voeg 25 gram van de suiker toe. Meng in een andere kom de resterende suiker en de pruimen door elkaar. Smaakt het fruit erg zuur, voeg dan wat suiker naar smaak toe. Schik het fruit in een ovenschaal van 23x15 cm en schep het kruimelmengsel er gelijkmatig overheen. Bak 45 tot 50 minuten in de oven, tot het fruit zacht is wanneer je er met een mes in prikt en de kruimellaag knapperig en goudbruin is.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pruimen met een kruimellaagje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven