Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Portgelei recept
Portgelei recept

Portgelei


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water. Was de citroen en schil er 1/4 van het geel van de schil af. Breng dit samen met de port, de sinaasappelsap en de suiker tegen de kook aan. Klop de eiwitten iets schuimig en roer deze door het hete portmengsel. Zeef het portmengsel door een doek en breng het tegen de kook aan. Los er van het vuur af, de goed uitgeknepen gelatine in op. Giet de in 4 met koud water omgespoelde puddingvormpjes van ca 1,5 deciliter. Laat de portgelei in ca. 6 uur op een koele plaats opstijven. Houd de vormpjes 2 seconden tot aan de rand in heet water en stort ze op 4 bordjes. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf, garneer hiermee de portgeleitjes, bestuif de room met een snufje nootmuskaat en een snufje kaneel.

Allergenen Informatie

Voor dit portgelei recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Portgelei heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Hoi Betty, Ik heb vandaag de portgelei gemaakt (geprobeerd te maken). Ik had een vraag: Waar heb je die 1,25 dl water voor nodig die je bij de ingredienten noemt? Is dat voor het weken van de gelat... Lees reactie
    C4th gaf dit recept op 3 december 2011 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven