Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige truffel recept
Pittige truffel recept

Pittige truffel


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Halveer de pepers in de lengte. Hak de chocolade in grove stukken.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Leg de gehalveerde pepers met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de pepers gedurende 15 (klein) tot 20 (groot) minuten in de oven. Neem de geroosterde pepers uit de oven en leg ze tien minuten in een pan met deksel. Verwijder vervolgens de zaadlijsten. Schrap met een scherp mes het vruchtvlees van de velletjes.
Breng de slagroom net niet aan de kook. Neem van de bijna kokende slagroom van de warmtebron, wacht 1 minuut, en schenk deze over de chocolade heen. laat onder af en toe roeren de chocolade smelten. Voeg in gedeeltes de boter en het rode pepervruchtvlees toe.
Laat vier uur opstijven in de koelkast.
Maak met behulp van twee lepels bolletjes van het opgestijfde mengsel of maak er zelf ca. 40 bolletjes van. Rol ze door de cacaopoeder.

Serveersuggesties

Ook de zaadjes van de rode pepers kunnen gebruikt worden. Dit maakt de pittige truffels nog pittiger.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige truffel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven