Perenijs

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Dit is een variant op perenijs:
  2. echt schepijs zal het niet worden zonder ijsmachine of ijspoeder, maar lekker is het zeker!
  3. Was de peren en snijd ze in blokjes.
  4. De schil verwijderen of laten zitten heeft geen effect op de smaak.
  5. Doe de blokjes in een kookpannetje met wat water en laat ze koken tot ze goed zacht zijn.
  6. Voeg tijdens het koken en toe.
  7. Als ze zacht genoeg zijn zet je het vuur uit en stopt ze in de keukenmachine (bij ontbreken van een keukenmachine, kook ze nog wat tot het een lekker blebberige prut is).
  8. Doe de prut in een tupperweare en voeg nog wat toe.
  9. Voeg nu ook een scheut , een scheut en wat toe.
  10. Goed roeren en dan in de vriezer zetten.
  11. Het hangt van de vriezer af wanneer het klaar is:
  12. controleer om de drie uur even.
  13. Als het klaar is, is het meestal stijfbevroren, dus moet je de tupperweare omkeren en het ijs op een snijplank laten vallen.
  14. Snijd er dan met een mes blokken of stukken van.
  15. Koud opdienen met eventueel wat !
  16. Eet smakelijk!
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Perenijs

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Perenijs
VariatieAantalGang
Perenijs1Nagerechten
Warme perenijs1Nagerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in slagroom, melk, yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom, melk, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
26 kcal
1%104 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Perenijs