Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Peren met chocoladesaus recept
Peren met chocoladesaus recept

Peren met chocoladesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd ze in vieren. Doe de stukken peer in een kom met water met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Doe de wijn, het water en het vanillestokje in een koekenpan op hoog vuur. Voeg de stukken peer toe en breng het vocht aan de kook. Zet, zodra het kookt, het vuur lager tot er alleen nog kleine bubbeltjes aan de rand van de pan verschijnen. Pocheer de peren 7.5 minuten of totdat ze zacht zijn. Schep met een schuimspaan de peren in een ovenvaste schaal. Breng het vocht weer aan de kook en laat het indikken tot er ca. 4 eetlepels overblijven. Schenk de suikersiroop en het vanillestokje over de peren en laat alles afkoelen. Verwijder het vanillestokje en dek af met plastic folie. Zet de peren minstens 1 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht Maak vlak voor het serveren de chocladesaus. Smelt de chocolade met het water al roerend in een steelpapan op laag vuur. Haal de pan vanhet vuur en roer de room erdoor. Doe een schep ijs in 4 schaaltjes en leg er een gepocheerde peer op. Schep de warme chocoladesaus erover en serveer direct.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit peren met chocoladesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven