Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Panna Cotta met rood fruit recept
Panna Cotta met rood fruit recept

Panna Cotta met rood fruit


Ingrediënten


4

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Leg 4 gelatine blaadjes gedurende 5 minuten in koud water.
Zet het rode fruit samen met 2 deciliter water op een matig vuurtje. Voeg ongeveer 50 gram basterdsuiker toe en laat het gedurende 3 minuten koken. (Niet roeren. Het fruit moet heel blijven.) Haal de pan van het vuur en roer er de uitgeknepen gelatine door.
Verdeel de afgekoelde vruchtengelei over 8 glazen bekers en zet ze minimaal gedurende 2 uur in de koelkast.

Bereiding:
Houd de room te samen met de uitgeschraapte vanille en 50 gram suiker gedurende 15 30 minuten tegen de kook aan. (Doe je het goed dan is bijna geen gelatine nodig, want afgekoeld is dit mengsel zo dik als uitgelekte yoghurt, maar voor de zekerheid kun je beginnen met 4 blaadjes gelatine). Meng de gelatine door het warme mengsel (methode vruchtengelei) en voeg daarna de yoghurt toe. Laat het roommengsel geforceerd afkoelen in een bak met water en verdeel het dan over de reeds stijf geworden vruchtengelei uit de koelkast.
De glazen voor minimaal 2 uur terugzetten in de koelkast en daarna op een dessertbordje uitstorten. (De glazen even in heet water zetten en/of een boterhammes gebruiken om de panna cotta te lossen). Bordje verder opmaken met vers rood fruit en mint.

Serveersuggesties

Probeer ook eens de gelei met minder gelatine te maken. Bij het lossen loopt de gelei dan over de Panna Cotta (effect Mona toetje). Natuurlijk kun je ook plastic bekertjes kopen en het daarin maken. Het voordeel hiervan is dat je voor het lossen de bekers "lek" kunt prikken. Je kunt de Panna Cotta ook in een steelpan bereiden, i.p.v. in glazen. Je krijgt dan als het ware een Panna Cotta taart. Het is dan wel aan te bevelen om 4 blaadjes gelatine voor het roommengsel te gebruiken, omdat er dan veel stevigheid gevraagd wordt. De aldus verkregen Panna Cotta is goed in punten te snijden.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit panna cotta met rood fruit recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Panna Cotta met rood fruit heeft een gemiddelde waardering gekregen van 7 / 10 in 2 recensies

  • Het ziet er zeer lekker uit ga het ook eens maken.
    Bezoeker gaf dit recept op 22 juli 2011 4 uit 5 sterren
  • Gemaakt met room zoals het hoort en de yoghurt is een variant om het minder zwaar te maken ... prima. Ik vind zelf : neem wat minder en doe het zonder de yoghurt maar dit is een prima tussenweg.
    Bezoeker gaf dit recept op 15 juli 2011 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven