Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Boen de goed schoon en dep ze droog.
  2. Rasp van 1 citroen de schil eraf en pers de uit.
    Vet een grote ovenschaal in met een beetje .
    Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
    Splits de .
  3. Klop de eidooiers met de vanillesuiker romig.
    Klop de eidooiers met de vanillesuiker romig.
  4. Klop de eiwitten zeer stijf en voeg er beetje bj beetje 100 gram aan toe.
    Spatel het eiwitschuim door de eidooiermassa.
  5. Zeef de er over en spatel hem samen met de muesli door de massa.
    Pel de en halveer ze in de lengte.
  6. Leg ze met de platte kant naar beneden in de ovenschaal.
    Druppel er 3/4 van het citroensap en de erover.
  7. Verdeel het eiwitschuim erover.
  8. Bak 20-25 minuten in de oven.
    Meng de met de , 2 eetlepels en de rest van het citroensap.
    Bestuif de ovenschotel met de en garneer met .
  9. Serveer met de kwarkcrème.
25
25
25

Variaties op Ovenschotel met banaan

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Ovenschotel met banaan
VariatieAantalGang
Witlofovenschotel met banaan en appel1Groentegerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker en poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter, kwark, yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, kwark, yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter, kwark, yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
325 kcal
16%1950 kcal
Vetten
9 g.
13%54 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%66 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
16 g.
18%96 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Ovenschotel met banaan