Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Noga-ijs recept
Noga-ijs recept

Noga-ijs


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Dit dessert minstens een dag van tevoren maken. De invriestijd heb ik niet meegerekend. De noten kort roosteren in een droge koekenpan en fijnhakken (in een schone keukendoek met keukenhamer of in de keukenmachine). De noga klein snijden. Ze plakken wel erg aan elkaar, probeer zoveel mogelijk uit elkaar te halen. Neem een (liefst hoge) plastic kom die in de vriezer kan. Of anders een lege bak waar ijs in gezeten heeft. Bekleed de kom met vershoudfolie en laat de folie iets over de rand hangen. Klop met een mixer de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot zachte pieken (niet echt stijf kloppen). Roer voorzichtig de noga en de noten erdoor. Laat de folie gewoon over de rand hangen maar dek de kom goed af met aluminiumfolie. Laat het ijs minstens een nacht in de vriezer. Je kunt het een keer doorroeren als je wilt en dan weer in de vriezer doen. Ongeveer 5 a 7 minuten vr gebruik even uit de vriezer halen. Trek daarna aan de overhangende folie, dan komt het ijs makkelijker uit de kom.

Serveersuggesties

Serveer het ijs op een mooi bord en versier het met stukken noga en/of noten. Lekker met vruchten (uit blik). Warm de siroop van de vruchten in een pannetje op. Roer wat maizena los met een klein beetje water en roer dit door de siroop. Niet al te dik maken. Sprenkel de saus over het ijs en de vruchten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit noga-ijs recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven