Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mousse à l'orange recept
Mousse à l'orange recept

Mousse à l'orange


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de gelatine in koud water in weken. Was de onbespoten sinaasappel, wrijf hem droog en rasp de schil. Snijd alle sinaasappels doormidden en pers het sap eruit. Splits de eieren, klop de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker met de garde tot een luchtige crème. Klop de sinaasappelschil, het sinaasappelsap en het citroensap er doorheen. Laat de gelatine met hangend water oplossen in een pan op middelhoog vuur. Roer eerst 3 eetlepels crème door de gelatine en meng het vervolgens door de resterende crème. Klop het eiwit en de slagroom los van elkaar stijf. Spatel ze achtereenvolgens door de crème. Doe de mousse in glazen en zet ze minimaal 4 uur koud weg, Versier de mousse voor het opdienen met chocoladevlokken en sinaasappelschil.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mousse à l'orange recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven