Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Marsala kersen recept
Marsala kersen recept

Marsala kersen


Ingrediënten


128

Bereidingswijze


Doe de suiker, citroen schil, kaneelstokje, water en Marsala in een stevige pan en breng het aan de kook. Blijf voortdurend roeren. Verlaag de temperatuur en laat het pruttelen voor 5 minuten. Verwijder het kaneelstokje.
Voeg de kersen toe, doe de deksel op de pan en laat het zachtjes pruttelen voor 10 minuten. Gebruik een schuimspaan om de kersen eruit te scheppen.
Breng het suiker mengsel nogmaals aan de kook. Laat het voor 3.5 minuten koken totdat het siropig is. Schenk de siroop over de kersen en zet het opzij om af te koelen, zet het dan voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Verdeel de kersen en siroop over 4 glazen of borden. Doe er een toef slagroom op en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit marsala kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven