Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mangosorbet recept
Mangosorbet recept

Mangosorbet


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Schil de mango's boven een kom om het sap op te vangen. Snijd het vruchtvlees van de pitten en doe het in een keukenmachine of blender. Doe het sap van de mango's, het citroensap en het zout erbij en draai alles tot een dikke puree. Wrijf de puree boven een kom door een nylonzeef.
Verwarm in een pan met dikke bodem het water met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Breng het water aan de kook en laat het zonder roeren 2 minuten doorkoken, haal de pan van het vuur en laat de siroop wat afkoelen.
Giet de siroop bij de mangopuree en roer hem goed door. Laat het mengsel wat afkoelen en zet de puree 2 uur in de koelkast tot deze door en door koud wordt.
Schep het mengsel in de ijsmachine en volg de gebruiksaanwijzing, of schep het mengsel in een diepvriesbakje en zet dit onafgedekt in de diepvries tot het net een beetje bevroren is. Schep het in een kom en roer het los met een vork of breek de ijskristallen in een keukenmachine. Zet het ijs 3.5 uur terug in de diepvries tot het hard is. Sluit de bak tot gebruik af met een deksel.

Allergenen Informatie

Voor dit mangosorbet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven