Mandarijnen bavarois

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Meng de eidooiers met het 1/2 deel v/d en klop het mengsel tot dat het licht van kleur en schuimig wordt.
  2. Breng ondertussen de met het open aan de kook en laat het 10 minuten trekken.
  3. Week de in koud water.
  4. Verwijder het stokje uit de , schraap het zaad er uit en doe dit terug in de pan.
  5. Voeg, onder voortdurend kloppen, langzaam de bij het dooiermengsel en giet het terug in de pan.
  6. Zet de crème dan op zeer zacht vuur en verwarm totdat hij dikker wordt, deze MAG NIET koken.
  7. Haal dan de crème onmiddellijk van het vuur en los de uitgeknepen gelantine er in op.
  8. Voeg het mandarijnensap toe, dat vermengd is met een scheut citroensap.
  9. Laat de crème afkoelen onder af en toe roeren.
  10. Klop de eiwitten met de rest v/d stijf en spatel dit door de Klop 2,5 deciliter bijna stijf.
  11. Wanneer de compositie begint te geleren, scheppen we de eronder.
  12. Doe de bavarois in een met koud water omgespoelde vorm en laat ze in de koelkast opstijven.
  13. Laat wat warm water aan de buitenkant van de vorm lopen en leg een bord boven op de vorm en los de bavarois omgekeerd.
  14. Laat wat warm water aan de buitenkant van de vorm lopen en leg een bord boven op de vorm en los de bavarois omgekeerd.
  15. Garneer de bavarois met schijfjes mandarijn en nog wat room die met is stijfgeklopt.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en gelatine
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Mandarijnen bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies
RESET

Zeer lekker 9/10
Daan 23 oktober 2014
Waar blijft de cointreau in het recept? Het gedeelte over de hoeveelheid slagroom is ook niet duidelijk. Gebruik je nu 2,5 dl slagroom die je omschept met de geslagen eiwitten of 3,5? Onduidelijk!
Charlotte 5 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
123 kcal
6%984 kcal
Vetten
3 g.
4%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
15 g.
17%120 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mandarijnen bavarois