Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Mandarijnen bavarois recept
Mandarijnen bavarois recept

Mandarijnen bavarois


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng de eidooiers met het 1/2 deel v/d suiker en klop het mengsel tot dat het licht van kleur en schuimig wordt. Breng ondertussen de melk met het open vanillestokje aan de kook en laat het 10 minuten trekken. Week de gelatine in koud water. Verwijder het stokje uit de melk, schraap het zaad er uit en doe dit terug in de pan. Voeg, onder voortdurend kloppen, langzaam de melk bij het dooiermengsel en giet het terug in de pan. Zet de crème dan op zeer zacht vuur en verwarm totdat hij dikker wordt, deze MAG NIET koken. Haal dan de crème onmiddellijk van het vuur en los de uitgeknepen gelantine er in op. Voeg het mandarijnensap toe, dat vermengd is met een scheut citroensap. Laat de crème afkoelen onder af en toe roeren. Klop de eiwitten met de rest v/d suiker stijf en spatel dit door de slagroom Klop 2,5 deciliter slagroom bijna stijf. Wanneer de compositie begint te geleren, scheppen we de slagroom eronder. Doe de bavarois in een met koud water omgespoelde vorm en laat ze in de koelkast opstijven. Laat wat warm water aan de buitenkant van de vorm lopen en leg een bord boven op de vorm en los de bavarois omgekeerd. Laat wat warm water aan de buitenkant van de vorm lopen en leg een bord boven op de vorm en los de bavarois omgekeerd. Garneer de bavarois met schijfjes mandarijn en nog wat room die met suiker is stijfgeklopt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit mandarijnen bavarois recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Mandarijnen bavarois heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 2 recensies

  • Zeer lekker 9/10
    Daan gaf dit recept op 23 oktober 2014 5 uit 5 sterren
  • Waar blijft de cointreau in het recept? Het gedeelte over de hoeveelheid slagroom is ook niet duidelijk. Gebruik je nu 2,5 dl slagroom die je omschept met de geslagen eiwitten of 3,5? Onduidelijk!
    Charlotte gaf dit recept op 5 oktober 2013 3 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven