Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

"Magere"crèpes met blauwebessenvulling


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak in een kom een crèpebeslag, van het ei, het meel, de melk, de margarine en het zout. Vet een crèpepan of koekenpan licht in en verhit hem. Neem de pan van het vuur en verdeel 2 eetlepels beslag over de bodem. Zet de pan weer op het vuur en bak de crèpe in 1.5 minuten goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier. Bak de rest van het beslag op dezelfde manier maar vet steeds de pan in. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Meng de ricotta, 50 gram blauwe bosbessen, 20 gram suiker en de helft van de sinaasappelrasp. Leg de crèpes met de ongebakken kant op een ingevette bakplaat, schep op de ongebakken kant van elke crèpe een volle eetlepel van de vulling. Verwarm ze 17.5 minuten in de oven. Maak ondertussen voor de saus de resterende sinaasappelrasp, het sinaasappelsap, de maizena, de resterende suiker, de kardemom en de resterende bosbessen en breng het mengsel in een pan aan de kook. Laat de saus al roerende indikken eventueel wat allesbinder gebruiken. Schenk de saus over de crèpes en serveer warm.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit "magere"crèpes met blauwebessenvulling recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven