Luchtige bitterkoekjespudding

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Puddingvorm

Bereidingswijze

  1. Een dag van te voren klaarmaken:
  2. Boven een kommetje de verkruimelen. 2 eetlepels er door roeren en 20 minuten laten staan.
  3. Dan fijnprakken.
  4. In ruim water de weken( 0 minuten).
  5. In een steelpan -sinaasappeldrank en de verhitten.
  6. Pan van het vuur nemen en de goed uitgenepen er door roeren en op laten lossen.
  7. Laten afkoelen tot lauwwarm.
  8. Intussen boven 2 kommen de splitsen.
  9. Dooiers niet gebruiken.
  10. Eiwit stijfkloppen.
  11. In de andere kom 250 mililiter bijna stijfkloppen. 1 eetlepel toevoegen en verder stijfkloppen, Dit mengsel aan het eiwit toevoegen en daarna het mengsel en de er door scheppen.
  12. In de koelkast het mengsel af laten koelen en zo nu en dan omscheppen.
  13. Een puddingvorm van 1,5 liter omspoelen met koud water.
  14. Hierin het puddingmengsel doen en minimaal 3 uren op laten stijven in de koelkast.
  15. In een zeef de uit laten lekken.
  16. In een kom 125 mililiter met de klopvast stijfkloppen.
  17. De pudding keren m.b.v.
  18. een bord.
  19. Garneren met de en toefjes en voor de kerstsfeer war zilverpilletjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in bitterkoekjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in rum, gelatine, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Luchtige bitterkoekjespudding heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Bitterkoekjespudding moet gemaakt worden van bittere amandelen, essence en griesmeel. De algemeen verkrijgbare "moderne" bitterkoekjes zijn daarvoor ongeschikt, omdat de oorspronkelijke smaak ontbreek... Lees reactie
P. Dijkstra 11 september 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
43 kcal
2%344 kcal
Vetten
1 g.
2%8 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%16 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Luchtige bitterkoekjespudding