Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Limoenmousse met mango recept
Limoenmousse met mango recept

Limoenmousse met mango


Ingrediënten


6

Bereidingswijze


Week de gelatine in koud water. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes
Houd een beetje mango voor het garneren apart en verdeel de overige mango over 4 glazen ( ca. 300 ml inhoud)
Splits de eieren. Klop de eidooiers met 75 gram suiker met de handmixer romig. Roer de yoghurt, het limoensap en de helft van de limoenschil erdoorheen.
Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer eerst 2 eetlepels limoenroom door de gelatine. Voeg vervolgens de overige limoenroom toe en roer door elkaar. Klop het eiwit stijf. Klop de slagroom stijf. Spatel het eiwit door de room. Verdeel de room over de glazen en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Breng 100 ml water en 50 gram suiker aan de kook en kook ca. 3 minuten op laag vuur. Neem van het vuur en laat een beetje afkoelen.
Roer de overige limoenschil erdoorheen. Laat verder afkoelen.
Verdeel kort voor het opdienen de overige mangostukjes over de room, bedruppel met de limoensiroop.

Allergenen Informatie

Voor dit limoenmousse met mango recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven