Kwarktoetje met abrikozencompote

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Laat de goed uitlekken in een zeef.
  2. Laat de uitlekken en vang het sap op.
  3. Vul het abrikozensap op met water tot 500 milliliter.
    Roer het , de en 5 eetlepels sap glad.
    Breng het overige sap aan de kook, roer het custardmengsel er doorheen en laat ca. 1 minuut koken op laag vuur.
    Neem de pan van het vuur en roer de likeur er doorheen.
  4. Snijd de in parten en voeg ze toe.
  5. Laat afkoelen.
    Splits de .
  6. Klop de eidooiers, de en de geraspte citroenschil in 5-7 minuten romig met de mixer.
  7. Roer de er doorheen.
  8. Voeg de toe en roer hem er kort doorheen.
    Klop de eiwitten stijf met een snufje en spatel het eiwit er portiegewijs doorheen.
  9. Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.
    Vet een platte ovenschaal (ca. 24 cm doorsnede) in.
    Verdeel met een lepel ca. 8 grote porties van het kwarkmengsel over de vorm.
  10. Bak 25-30 minuten in de oven.
  11. Bestrooi met en serveer het kwarkdessert met de abrikozencompote.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • kwark en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kwark en boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kwark en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
873 kcal
43%3492 kcal
Vetten
14 g.
21%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
133 g.
51%532 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
20 g.
23%80 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kwarktoetje met abrikozencompote