Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwarkschotel met kersen recept
Kwarkschotel met kersen recept

Kwarkschotel met kersen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de kersen goed uitlekken. Splits de eieren. Klop de eidooiers, de kwark, de vanillesuiker, de geraspte citroenschil, het griesmeel en een snufje zout met de mixer romig. Klop het eiwit stijf. Voeg tijdens het kloppen het citroensap toe. Spatel het eiwit voorzichtig door de kwarkcrčme. Vet 4 ovenvaste vormpjes (ŕ ca. 200 mililiter) of een grote ovenschaal in met boter en bestrooi ze met een laagje griesmeel. Doe er de kwarkcrčme in. Verdeel de kersen er overheen. Bak de kwarkschotel in 40 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 175 graden C. Neem uit de oven en laat kort afkoelen. Smaakt lekker met vanillesaus.

Serveersuggesties

Giet het kersensap niet weg. Laat het sap wat indikken door er wat maizena doorheen te roeren en serveer bij de schotel. Of gebruik het sap in een milkshake.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwarkschotel met kersen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven