Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kwark-rabarbertrifle recept
Kwark-rabarbertrifle recept

Kwark-rabarbertrifle


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de rabarber schoon en snijd hem in kleine stkjes.
Breng de rabarber met 5 eetlepels water aan de kook. Laat afgedekt koken op laag vuur.
Roer de custard glad met 2-3 eetlepels koud water, roer door de rabarber en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met 2 zakjes vanillesuiker en 5 eetlepels suiker. Laat de compote afkoelen.
Roer de crème fraiche, de kwark,de yoghurt, de geraspte citroenschil, 2-3 eetlepels suiker en 1 zakje vanillesuiker glad.
Meng het sinaasappelsap met de likeur.
Leg de helft van de lange vingers in een schaal (ca. 9 x 20 cm) en bedruppel ze met de helft van het sinaasappelsap.
Verdeel de compote eroverheen.
Strijk de helft van de roomkwark eroverheen.
Verdeel de overige lange vingers erover en bedruppel ze met de resterende sinaasappelsap.
Verdeel de rest van de roomkwark erover.
Zet minimaal 2 uur in de koelkast.
Bestrooi met pistachenoten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kwark-rabarbertrifle recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven